bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

22 Bài luyện về đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất với đáp án

22 Bài luyện đối chiếu rộng lớn đối chiếu nhất với đáp án

VnDoc.com van lơn ra mắt cho tới chúng ta Bài luyện đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất vô giờ đồng hồ Anh với đáp án bởi VnDoc.com thuế tầm và đăng lên nhằm mục tiêu mang tới mang lại chúng ta mối cung cấp tư liệu hữu ích nhằm ôn luyện nâng lên năng lực ngữ pháp giờ đồng hồ Anh của tớ, sẵn sàng cực tốt cho những kì thi đua cần thiết. Sau trên đây mời mọc chúng ta vô tìm hiểu thêm.

Bạn đang xem: bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

Bài luyện 1: Viết dạng đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất của những tính kể từ và trạng kể từ sau đây:

ADJ/ADV

So sánh hơn

So sánh nhất

1. Big

2. Hot

3. Sweet

4. Few

5. Little

6. Comfortable

7. Important

8. Expensive

9. Good

10. Far

Bài luyện 2: Viết lại những câu sau bên dưới dạng đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất.

1. Today is hotter phàn nàn yesterday.

➔ Yesterday was __________________________.

2. No one in her team is more beautiful phàn nàn Salim.

➔ Salim is _______________________________.

3. No house in my đô thị is higher phàn nàn his house.

➔ His house is ____________________________.

4. Lan is the most intelligent in her class.

➔ No one in her class _______________________.

5. If she reads many science books, she will have much knowledge.

➔ The more__________________________________.

6. If Kien wants to tát pass the exam easily, he will study harder.

➔ The more easily ________________________________.

7. This house is very beautiful. It’s expensive, too.

➔ The more _____________________________.

8. One of the greatest tennis players in the world is BJ.

➔ BJ is _________________________________.

9. No producers in the world is bigger phàn nàn KW.

➔ KW is _______________________________.

10. Minh is very intelligent but his brother is the most intelligent in his family.

➔ Minh’s brother is ________________________________________.

Bài luyện 3: Chọn đáp án đích nhất

1. My Japanese class is _______ phàn nàn his English class.

A. funny

B. funnier

C. funniest

D. the funny

2. This chair is _________ phàn nàn the other.

A. comfortable

B. the comfortable

C. more comfortable

D. most comfortable

3. No one in my group is _______ phàn nàn Duong.

A. kinder

B. kind

C more kind

D. most kind

4. Hoang visits his parents ________ phàn nàn she does.

A. little

B. least

C. the less

D. less

5. If Cuong had run rẩy ________ , his brother could have caught him.

A. fast

B. faster

C. the fastest

D. more faster

Bài luyện 4: Tìm và sửa lỗi sai (nếu có) những câu bên dưới đây:

1. This is the more wonderful book she has ever read.

2. No mountain in the world is the biggest phàn nàn Everest.

3. Bill Gate is the richer people in the world.

4. The bed room is biggest phàn nàn the kitchen one.

5. One of the greater football players in Vietnam is Quang Hai.

Bài 5. Điền vô địa điểm rỗng dạng đích của đối chiếu rộng lớn.

1. Cats are ………… (intelligent) phàn nàn rabbits.

2. Lana is…………… (old) phàn nàn John.

3. Trung Quốc is far ………… (large) phàn nàn the UK.

4. My garden is a lot ………………. (colourful) phàn nàn this park.

5. Helen is …………… (quiet) phàn nàn her sister.

6. My Geography class is ……………. (boring) phàn nàn my Math class.

7. My Class is …………. (big) phàn nàn yours.

8. The weather this autumn is even ……………… (bad) phàn nàn last autumn.

9. This box is ……………… (beautiful) phàn nàn that one.

10. A holiday by the mountains is ……………….(good) phàn nàn a holiday in the sea.

Bài 6. Chọn đáp án đích.

1.His illness was ________ phàn nàn we had thought at first.

A. much serious

B. more serious

C. serious

D. most serious

2. Nam is _______ in his class.

A. taller

B. the most tall

C. the tallest

D. more tall

3. Traveling by plane is _______ phàn nàn traveling by xế hộp.

A. fast

B. more fast

C. the most fast

D. faster

4. Actually, today I feel ______ phàn nàn I did yesterday.

A. the worst

B. worst

C. worse

D. bad

5. Could you speak Vietnamese _______ phàn nàn, ví I can understand what you mean?

A. more clearly

B. clearly

C. the most clearly

D. the clearest

6. That flight ticket is _________ of all.

A. expensive

B. the most expensive

C. more expensive

D. the expensive

7. Phong works ________ phàn nàn most of him friends.

A. a lot more hardly

B. more hardly

C. many harder

D. much harder

8. I tried to tát spend ______ money.

A. little

B. less

C. the least

D. the less than

9. My friend is much _______ phàn nàn u.

A. prettier

B. pretty

C. the prettiest

D. more prettier

10. My mom speaks Korean ______ I bởi.

A. fluently

B. more fluently than

C. more fluently

D. most fluently

Bài 7. Viết lại những câu này dựa vào những khêu ý vẫn mang lại tuy nhiên bất biến nghĩa gốc.

1. My brother was earning much less in his previous job phàn nàn he is now.

=> (more) ____________________________________ .

2. Chicken is cheaper phàn nàn beef.

=> (more) ____________________________________ .

3. To my knowledge, speaking English is easier phàn nàn listening to tát conversations in English.

=> (harder) ___________________________________ .

4. This is the most delicious lunch she’s even had.

=> (more) ____________________________________ .

5. There is no better doctor in this hospital phàn nàn Mr.Long.

=> (best) _________________________________ .

6. This is the fastest moving xế hộp I’ve ever driven.

=> (faster) _________________________________ .

7. There isn’t anywhere as old as this castle.

=> (oldest) _______________________________ .

8. Have you got any bigger shirt phàn nàn that one?

=> (biggest) _____________________________ .

9. I am not taller phàn nàn anyone in the class.

=> (lowest) ____________________________ .

10. The company’s revenue in May is the highest compared to tát the previous months.

=> (lower) _____________________________ .

Bài 8: Cho dạng đích của tính kể từ vô ngoặc

1. Your bag is _____________ (easy) phàn nàn mine.

2. My mother’s advice is _____________ (useful) for u.

3. The summer this year is _____________ (dry) as ever.

4. It is _____________ (difficult) rule of all

5. This pen writes _____________ (good) phàn nàn my previous one.

6. This athlete is _____________ (strong) phàn nàn his competitor.

7. This pupil is _____________ (clever) in the class.

8. This is _____________ (old) castle in Britain.

9. Health is _____________ (important) phàn nàn money.

10. This path is _____________ (narrow) phàn nàn the parallel one.

11. This actor is _____________ (famous) actor from Spain.

12. Kenyans are _____________ (good) sprinters.

13. Luxurious hotels are _____________ (expensive) phàn nàn those of economic class.

14. My _____________ (old) sister is afraid of mice.

15. Saturn is _____________ 2nd _____________ (large) planet in our solar system.

16. We have _____________ (much) homework today phàn nàn we had yesterday.

17. If you need any _____________ (far) information, please liên hệ our assistant.

18. The second part of the film is _____________ (boring) phàn nàn the first one

19. In childhood my aunt was _____________ (thin), but now she is rather fat.

20. This highway is _____________ (wide) phàn nàn that highway.

Bài 9. Chia theo đòi câu đối chiếu phù hợp

1. Many people would argue that robots are ………………..… (intelligent) phàn nàn humans.

2. The price in the countryside is………………..… (cheap) phàn nàn that in big cities.

3. Canada is far …………………..… (large) phàn nàn Vietnam.

4. My garden is a lot more colorful……………… (colorful) phàn nàn this park.

5. My friend is quieter…………..(quiet) phàn nàn u.

6. Art-related subjects are ……………… (interesting) phàn nàn science classes.

7. My current apartment is…………… (comfortable) phàn nàn the one, I rented 2 years ago.

8. The weather this autumn is even ………….. (nice) phàn nàn last autumn.

9. These products in this grocery are ………….. (natural) phàn nàn these in the near one.

10. A holiday in the mountains is more memorable……………(memorable) then a holiday in the sea

Bài 10. Cho dạng đích của kể từ vô ngoặc

1. Who is the ………….. (tall) person in your family?

2. My mum is the ………….. (good) cook in the world.

3. Saigon is the…………..(big) đô thị in my country.

4. Cutting down trees could be considered to tát be one of …………..(dangerous) reason leading to tát pollution.

5. Goods is going to tát be………….. (expensive) during Tet holiday.

6. Where are the…………..(nice) beaches in your country?

7. I bought the TV with the………….. (reasonable) price ever.

8. Who is …………..(famous) singer in your country?

9. Internet is one of (important)________________inventions that changes humans’ life.

Bài 11. Điền dạng đích của kể từ vô địa điểm trống

1. Mom’s dress is … phàn nàn mine. (expensive)

2. She has … garden in our neighborhood. (beautiful)

3. He is the … football player of nước Australia. (good)

4. This luggage is … phàn nàn mine. (heavy)

5. He runs … phàn nàn his sister. (quick)

6. Nina is … phàn nàn Chris but Nandee is the … (short/short)

7. Luke has done … works phàn nàn Roy but Ivan has done the … (many/many)

8. nhật bản is as … as Trung Quốc. (beautiful)

9. My sister is 5 years … phàn nàn u. (young)

10. This was the … tuy vậy I have ever listened to tát . (bad)

11. I speak English … now phàn nàn two years ago. (fluent)

12. Could you say…? (clear)

13. I can eat … phàn nàn John. (fast)

14. Our team did … of all. (bad)

15. He studied … phàn nàn ever before. (hard)

Bài 12. Comparatives and superlatives exercise

1. My sister thinks she's (intelligent) ______ phàn nàn u.

2. Fast & Furious 9 is probably (good) ______ film I've seen!

3. What is (wet) ______ month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good) ______ phàn nàn the books?

5. Who is (powerful) ______ person in your company?

6. I think Conan movie 25 was (funny) ______ phàn nàn Doraemon.

7. Is Suga (old) ______ phàn nàn Jimin?

8. John is (nice) ______ person that I know.

9. Huyen is (beautiful) ______ girl that I have ever seen.

10. Lan works (hard) ______ to tát get her best marks.

Bài luyện 13. Hoàn trở nên câu loại nhị sao mang lại nghĩa ko thay đổi đối với câu loại nhất, dùng “more/less/fewer”.

1. There were fewer criminal cases in my country 3 years ago phàn nàn now.

__________________________________________________________

2. There are more wealthy people in big cities phàn nàn in the countryside.

__________________________________________________________

3. Are there more health centres in my đô thị now phàn nàn ten years ago?

__________________________________________________________

4. People in developed countries spend more money on health care and education phàn nàn in the underdeveloped countries.

__________________________________________________________

5. There are less arable land in the đô thị phàn nàn in the countryside.

__________________________________________________________

Bài luyện 14. Complete the sentences with the present simple sườn of the verbs in brackets. Use contractions where possible.

1. My sister thinks she's (humorous)________ phàn nàn u, but I don't agree!

2. Doctor Strange 2 is probably (good) ________ film I've seen!

3. What is (wet) ________month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good)________ phàn nàn the books?

5. Who is (powerful)________ person in your company?

6. I think Spider Man No way home page was (interesting)________ phàn nàn Spider Man Far from home page.

7. Is Johnny Depp (old)________ phàn nàn Amber Heard?

8. John is (nice)________ person that I know.

Bài 15: Fill in the correct sườn of the words in brackets (comparative and superlative)

1. My house is __________________ (big) phàn nàn yours.

2. This flower is __________________ (pretty) phàn nàn that one.

3. He was the __________________ (clever) thief of all.

4. Who is the __________________ (rich) woman on Earth?

5. Non-smokers usually live __________________ (long) phàn nàn smokers.

6. Thủ đô New York is __________________ (big) Paris.

7. An elephant is __________________ (heavy) a fly.

8. Mary is the __________________ (pretty) of all.

9. My brother is ten years __________________ (old) phàn nàn my cousin.

10. Kilimanjaro is the __________________ (high) mountain of Africa.

11. This exercise is __________________ (challenging) phàn nàn expected

12. That ice cream tastes really delicious. It’s the __________________ (good) I’ve ever eaten.

13. She wore the __________________ (elegant) dress of all the women at the reception.

14. Which politician will be __________________ (successful), the old or the new president? - I think we’ll find our in four years.

15. I think Anna is the __________________ (clever) girl in my class.

Bài 16: Write a comparative sentence using the information and the word in brackets.

1. The average rainfall in Arica, Chile is 0.76mm per year. The average rainfall in the Libyan Sahara Desert is less phàn nàn 15mm per year. (dry)

Arica, Chile ________________________________________

2. Henry arrived at the meeting at 7 o’clock. I arrived at 6:45. (soon)

I __________________________________________________

3. It costs 100 million dong to tát build a concrete bridge, but only 50 million dong to tát build a steel bridge. (expensive)

Building a concrete bridge ______________________________

4. It takes Linh 45 minutes to tát load hoặc onto the cart, but his father needs only 30 minutes. (slowly)

Linh ________________________________________________

5. His house’s yard is about 100 square meters while your house’s yard is about 50 square meters. (large)

His house’s yard ______________________________________

6. It was very difficult to tát travel to tát the town 5 years ago. Now people can drive a xế hộp or take a bus to tát the town. (easily)

People can travel ______________________________________

7. I bởi yoga three times a week, but my sister does it almost every day. (frequently)

My sister _____________________________________________

8. The Australian athlete jumped 8.78m. The American athlete jumped 8.59m. (far)

The Australian athlete _____________________________________

Exercise 17. Rewrite the sentences of comparison.

1. Her old house is bigger phàn nàn her new one.

Her new house ___________________________

2. No one in my class is taller phàn nàn Peter.

Peter ___________________________

3. The thâm dress is more expensive phàn nàn the white one.

The white dress ___________________________

4. According to tát u, English is easier phàn nàn Maths.

According to tát u, Maths ___________________________

5. No one in my group is more intelligent phàn nàn Mary.

Mary ___________________________

6. No river in the world is longer phàn nàn the Nile.

The Nile ___________________________

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

No mountain ___________________________

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl,

She is ___________________________

9. He works much. He feels tired.

The more ___________________________

10. This computer works better phàn nàn that one.

That computer ___________________________

Exercise 18. Complete the text with the correct sườn of the adjectives in brackets.

One of the (1.NICE) ________cities I know is Olomouc in the Czech Republic. The (2.GOOD) _________thing about the đô thị is that there aren’t many tourists. The (3.BUSY) _________times are when people go to tát work and come home page again. The (4.FAMOUS) ________ place in the Czech Republic is Prague. It is the (5.BIG) _______city and it is where most people go to tát. Olomouc is one of the (6.DIFFICULT) _________ places to tát get to tát from Prague ví people visit other towns and cities nearer to tát Prague. That’s why it’s one of the (7. QUIET) ______ cities in the country. What’s the (8.BAD) ________ thing about it? It’s one of the (9. EXPENSIVE) _______ cities in the country.

Exercise 19. Choose the sentence which has the same meaning as the first one.

1. As Elton John became more famous, it was more difficult for him to tát avoid reporters.

A. The most famous Elton John became, the more difficult for him to tát avoid reporters.

B. The more famous Elton John became, the more difficult it was for him to tát avoid reporters.

C. The more famous Elton John had become, the more difficult for him to tát avoid reporters.

D. The more Elton John became famous, the more difficult for him to tát avoid reporters.

2. We cut down many forests. The Earth becomes hot.

A. The more forests we cut down, the hotter the Earth becomes.

B. The more we cut down forests, the hotter the Earth becomes.

C. The more forests we cut down, the Earth becomes hotter.

D. The more we cut down forests, the Earth becomes hotter.

3. As he earned more money, Mike bought more clothes.

Xem thêm: thực phẩm bổ xung kẽm

A. When Mike earned a lot of money, he bought more and more clothes.

B. The more money Mike earned, the better clothes he bought.

C. The more money Mike earned, the best clothes he bought.

D. The more money Mike earned, the more clothes he bought.

4. Jupiter is bigger phàn nàn all the other planets in the solar system.

A. No other planets in the solar system is as big as Jupiter.

B. Jupiter is the biggest planet in the solar system.

C. All other planets in the solar system are not ví big that Jupiter.

D. Among the planets in the solar system, Jupiter is the biggest of all.

5. No other student in his class is as successful as Pat.

A. Pat succeeded in beating all other students in his class.

B. Pat is the most successful student in his class.

C. His class is less successful phàn nàn Pat is.

D. The more successful his class is, the more success Pat gets.

Bài đôi mươi. Điền dạng đích của tính kể từ theo đòi những cấp cho bậc

1. My house is (big).............phàn nàn yours.

2. This flower is (beautiful).............phàn nàn that one.

3. This is the (interesting).............book I have ever read.

4. Non-smokers usually live (long).............phàn nàn smokers.

5. Which is the (dangerous).............animal in the world?

6. A holiday by the sea is (good).............phàn nàn a holiday in the mountains.

7. It is strange but often a coke is (expensive).............phàn nàn a beer.

8. Who is the (rich).............woman on earth?

9. The weather this summer is even (bad).............phàn nàn last summer.

10. He was the (clever)…..........thief of all.

Bài 21. Rewrite these following sentence using the comparative or superlative sườn.

1. This building is very old in my village.

2. You’re đôi mươi. She’s 18.

3. I can run rẩy very fast.

4.  She is very interesting person.

5. In a year, today is very cold.

6. Hoa is very intelligent student in my class.

7. Diamonds are 50,000 USA. Gold is 45,000 USA.

8. Nam is a weak student. Hung is a strong student.

9. It was a very bad mistake.

10. She is a very popular singer.

Bài 22. Complete the sentences, using the positive, comparative and superlative of the adjectives in brackets.

1. Dad's xế hộp is much ______ phàn nàn mine. (fast)

2. I think scuba diving is _____ phàn nàn climbing. (fascinating)

3. His thirst grew _____ and _____ . (big / big)

4. He thinks this test was _____ phàn nàn the last one. (difficult)

5. She is the _____ tennis player of the world. (good)

Đáp án bài tập so sánh hơn và so sánh nhất vô Tiếng Anh

Bài luyện 1:

ADJ/ADV

So sánh hơn

So sánh nhất

1. Big

Bigger (tính kể từ ngắn)

The biggest (tính kể từ ngắn)

2. Hot

Hotter (tính kể từ ngắn)

The hottest (tính kể từ ngắn)

3. Sweet

Sweeter (tính kể từ ngắn)

The sweetest (tính kể từ ngắn)

4. Few

Fewer (tính kể từ ngắn)

The fewest (tính kể từ ngắn)

5. Little

Less (dạng đặc biệt)

The least (dạng đặc biệt)

6. Comfortable

More comfortable (tính kể từ dài)

The most comfortable (tính kể từ dài)

7. Important

More important (tính kể từ dài)

The most important (tính kể từ dài)

8. Expensive

More expensive (tính kể từ dài)

The most expensive (tính kể từ dài)

9. Good

Better (dạng đặc biệt)

The best

(dạng đặc biệt)

10. Far

Father/Futher (dạng đối chiếu đặc biệt)

The fathest/The futhest (dạng đối chiếu đặc biệt)

Bài luyện 2:

1. Yesterday wasn’t ví as hot as today.

2. Salim is the most beautiful in her team.

3. His house is the highest in my đô thị.

4. No one in her class is more intelligent phàn nàn Lan.

5. The more science books she reads, the more knowledge she will have.

6. The more easily Kien wants to tát pass the exam, the harder he will study.

7. The more beautiful this house is, the more expensive it is.

8. BJ is the greatest tennis player in the world.

9. KW is the biggest producer in the world.

10. Minh’s brother is more intelligent phàn nàn him.

Bài luyện 3:

1. My Japanese class is _______ phàn nàn his English class.

A. funny

B. funnier (vì ở phía đằng sau với phàn nàn – đối chiếu hơn)

C. funniest

D. the funny

2. This chair is _________ phàn nàn the other.

A. comfortable

B. the comfortable

C. more comfortable (vì ở phía đằng sau với phàn nàn – đối chiếu rộng lớn và comfortable là tính kể từ dài)

D. most comfortable

3. No one in my group is _______ phàn nàn Duong.

A. kinder (vì ở phía đằng sau với phàn nàn – đối chiếu hơn)

B. kind

C. more kind

D. most kind

4. Hoang visits his parents less ________ phàn nàn she does.

A. little

B. least

C. the less

D. less (vì ở phía đằng sau với phàn nàn – đối chiếu hơn)

5. If Cuong had run________, his brother could have caught him.

A. fast

B. faster (theo nghĩa của câu là chạy nhanh chóng hơn)

C. the fastes

D. more faster

Bài luyện 4:

1. more ➔ most (so sánh nhất)

2. the biggest ➔ bigger (so sánh rộng lớn vì như thế với than)

3. richer ➔ richest (so sánh nhất vì như thế với the)

4. biggest ➔ bigger (so sánh rộng lớn vì như thế với than)

5. greater ➔ greatest (so sánh nhất vì như thế với the)

Bài 5. Điền vô địa điểm rỗng dạng đích của đối chiếu rộng lớn.

1- more intelligent

2- older

3- larger

4- more colourful

5- quieter

6- more boring

7- bigger

8- worse

9- more beautiful

10- better

Bài 6. Chọn đáp án đích.

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - A;

6 - B; 7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - B;

Bài 7. Viết lại những câu này dựa vào những khêu ý vẫn mang lại tuy nhiên bất biến nghĩa gốc.

1 - My brother is earning more in his current job phàn nàn he was (in the past).

2 - Beef is more expensive phàn nàn chicken.

3 - To my knowledge, listening to tát conversations in English is harder phàn nàn speaking English fluently.

4 - She’s never had a more delicious lunch phàn nàn this one.

5 - Long is the best doctor in this hospital.

6 - I have never driven faster phàn nàn this one.

7 - This castle is the oldest in the đô thị.

8 - Is this the biggest shirt you’ve/ you have got?

9 - I am the lowest in the class.

10 - The company’s revenue in the previous months is lower phàn nàn this May.

Bài 8: Cho dạng đích của tính kể từ vô ngoặc

1. Your bag is ___easier__________ (easy) phàn nàn mine.

2. My mother’s advice is _____the most useful________ (useful) for u.

3. The summer this year is ____the driest_________ (dry) as ever.

4. It is ____the most difficult_________ (difficult) rule of all

5. This pen writes _____better________ (good) phàn nàn my previous one.

6. This athlete is _____stronger________ (strong) phàn nàn his competitor.

7. This pupil is _______the cleverest______ (clever) in the class.

8. This is ____the oldest_________ (old) castle in Britain.

9. Health is ____more important_______ (important) phàn nàn money.

10. This path is ______narrower_______ (narrow) phàn nàn the parallel one.

11. This actor is ______the most famous_______ (famous) actor from Spain.

12. Kenyans are _______the best______ (good) sprinters.

13. Luxurious hotels are _______more expensive______ (expensive) phàn nàn those of economic class.

14. My ____oldest_________ (old) sister is afraid of mice.

15. Saturn is _____the________ 2nd ______largest_______ (large) planet in our solar system.

16. We have ______more_______ (much) homework today phàn nàn we had yesterday.

17. If you need any ______further_______ (far) information, please liên hệ our assistant.

18. The second part of the film is ______more boring_______ (boring) phàn nàn the first one

19. In childhood my aunt was _______thinner______ (thin), but now she is rather fat.

20. This highway is ______wider_______ (wide) phàn nàn that highway.

Bài 9. Chia theo đòi câu đối chiếu phù hợp

1. Many people would argue that robots are ………more intelligent………..… (intelligent) phàn nàn humans.

2. The price in the countryside is…………cheaper……..… (cheap) phàn nàn that in big cities.

3. Canada is far …………larger………..… (large) phàn nàn Vietnam.

4. My garden is a lot more colorful………colorful……… (colorful) phàn nàn this park.

5. My friend is quieter……more quiet……..(quiet) phàn nàn u.

6. Art-related subjects are …………more interesting…… (interesting) phàn nàn science classes.

7. My current apartment is……more comfortable……… (comfortable) phàn nàn the one, I rented 2 years ago.

8. The weather this autumn is even ……nicer…….. (nice) phàn nàn last autumn.

9. These products in this grocery are ……more natural…….. (natural) phàn nàn these in the near one.

10. A holiday in the mountains is more memorable………more memorable……(memorable) then a holiday in the sea.

Bài 10. Cho dạng đích của kể từ vô ngoặc

1. Who is the ………tallest….. (tall) person in your family?

2. My mum is the ……best…….. (good) cook in the world.

3. Saigon is the……biggest……..(big) đô thị in my country.

4. Cutting down trees could be considered to tát be one of ………the most dangerous…..(dangerous) reason leading to tát pollution.

5. Goods is going to tát be……more expensive…….. (expensive) during Tet holiday.

6. Where are the………nicest…..(nice) beaches in your country?

7. I bought the TV with the………most reasonable….. (reasonable) price ever.

8. Who is ……the most famous……..(famous) singer in your country?

9. Internet is one of (important)______the most important__________inventions that changes humans’ life.

Bài 11. Điền dạng đích của kể từ vô địa điểm trống

1. Mom’s dress is …more expensive.... phàn nàn mine. (expensive)

2. She has …beautiful... garden in our neighborhood. (beautiful)

3. He is the …best.... football player of nước Australia. (good)

4. This luggage is …heavier..... phàn nàn mine. (heavy)

5. He runs …quicker..... phàn nàn his sister. (quick)

6. Nina is …shorter phàn nàn Chris but Nandee is the …shortest.... (short/short)

7. Luke has done …more..... works phàn nàn Roy but Ivan has done the …most..... (many/many)

8. nhật bản is as …beautiful..... as Trung Quốc. (beautiful)

9. My sister is 5 years …younger.... phàn nàn u. (young)

10. This was the …worst.... tuy vậy I have ever listened to tát . (bad)

11. I speak English …more fluently.... now phàn nàn two years ago. (fluent)

12. Could you say…more clearly...? (clear)

13. I can eat …faster.... phàn nàn John. (fast)

14. Our team did …worst.... of all. (bad)

15. He studied …harder... phàn nàn ever before. (hard)

Bài 12. Comparatives and superlatives exercise

1. My sister thinks she's (intelligent) __more intelligent____ phàn nàn u.

2. Fast & Furious 9 is probably (good) ___the best___ film I've seen!

3. What is (wet) __the westest____ month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good) ___better___ phàn nàn the books?

5. Who is (powerful) ___the most powerful___ person in your company?

6. I think Conan movie 25 was (funny) ___funnier___ phàn nàn Doraemon.

7. Is Suga (old) ___older___ phàn nàn Jimin?

8. John is (nice) __the nicest____ person that I know.

9. Huyen is (beautiful) ___the most beautiful___ girl that I have ever seen.

10. Lan works (hard) __harder____ to tát get her best marks.

Bài luyện 13. Hoàn trở nên câu loại nhị sao mang lại nghĩa ko thay đổi đối với câu loại nhất, dùng “more/less/fewer”.

1. There are more criminal cases in my country now phàn nàn 3 years ago.

2. There are fewer wealthy people I the countryside phàn nàn in big đô thị.

3. Were there fewer healthy centres in my đô thị ten years ago phàn nàn now?

4. People in the undeveloped countries spend less money on health care and education phàn nàn in develop country.

5. There are more arable land in the countryside phàn nàn in the đô thị.

Bài luyện 14. Complete the sentences with the present simple sườn of the verbs in brackets. Use contractions where possible.

1. My sister thinks she's (humorous)___more humorous_____ phàn nàn u, but I don't agree!

2. Doctor Strange 2 is probably (good) ___the best_____ film I've seen!

3. What is (wet) ____the wettest____month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good)___better_____ phàn nàn the books?

5. Who is (powerful)_____the most powerful___ person in your company?

6. I think Spider Man No way home page was (interesting)_____more interesting___ phàn nàn Spider Man Far from home page.

7. Is Johnny Depp (old)__older______ phàn nàn Amber Heard?

8. John is (nice)___the nicest_____ person that I know.

Bài 15: Fill in the correct sườn of the words in brackets (comparative and superlative)

1. My house is _______bigger___________ (big) phàn nàn yours.

2. This flower is ________prettier__________ (pretty) phàn nàn that one.

3. He was the _________most clever_________ (clever) thief of all.

4. Who is the ________richest__________ (rich) woman on Earth?

5. Non-smokers usually live _________longer_________ (long) phàn nàn smokers.

6. Thủ đô New York is ____bigger than______________ (big) Paris.

7. An elephant is _______heavier than___________ (heavy) a fly.

8. Mary is the _______pretties___________ (pretty) of all.

9. My brother is ten years ________older__________ (old) phàn nàn my cousin.

10. Kilimanjaro is the __________highest________ (high) mountain of Africa.

11. This exercise is _________more challenging_________ (challenging) phàn nàn expected

12. That ice cream tastes really delicious. It’s the ___________best_______ (good) I’ve ever eaten.

13. She wore the ________most elegant__________ (elegant) dress of all the women at the reception.

14. Which politician will be __________more successful________ (successful), the old or the new president? - I think we’ll find our in four years.

15. I think Anna is the ___________most clever_______ (clever) girl in my class.

Bài 16: Write a comparative sentence using the information and the word in brackets.

1. Arica, Chile is drier phàn nàn the Libyan Sahara Desert.

2. I arrived at the meeting sooner phàn nàn Henry.

3. Building a concrete bridge is more expensive phàn nàn building a steel bridge.

4. Linh loads hoặc onto the cart more slowly phàn nàn his father does.

5. His house’s yard is larger phàn nàn your house’s yard.

6. People can travel to tát the town more easily now phàn nàn they did 5 years ago.

7. My sister does yoga more frequently phàn nàn me/ I bởi.

8. The Australian athlete jumped farther phàn nàn the American athlete

Exercise 17. Rewrite the sentences of comparison.

1. Her old house is bigger phàn nàn her new one.

Her new house _____isn’t so/ as big as her old one._______

2. No one in my class is taller phàn nàn Peter.

Peter _____is the tallest in my class.________

3. The thâm dress is more expensive phàn nàn the white one.

The white dress ________is cheaper phàn nàn the thâm one./ isn’t so/ as expensive as the thâm one. __________

4. According to tát u, English is easier phàn nàn Maths.

According to tát u, Maths ____ isn’t so/ as easy as English/ is more difficult phàn nàn English._____

5. No one in my group is more intelligent phàn nàn Mary.

Mary _____is the most intelligent in my group._____

6. No river in the world is longer phàn nàn the Nile.

The Nile _____is the longest river in the world._____

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

No mountain _______in the world is higher phàn nàn Mount Everest.______

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl,

She is ______the prettiest girl I have ever met.________

9. He works much. He feels tired.

The more ______he works, the more tired he feels.______

10. This computer works better phàn nàn that one.

That computer ___doesn’t work so/ as well as that one._______

Exercise 18. Complete the text with the correct sườn of the adjectives in brackets.

One of the (1. NICE) ___nicest_____cities I know is Olomouc in the Czech Republic. The (2. GOOD) _____best____thing about the đô thị is that there aren’t many tourists. The (3. BUSY) ____busiest_____times are when people go to tát work and come home page again. The (4. FAMOUS) ____most famous____ place in the Czech Republic is Prague. It is the (5. BIG) __biggest_____city and it is where most people go to tát. Olomouc is one of the (6. DIFFICULT) ___most difficult______ places to tát get to tát from Prague ví people visit other towns and cities nearer to tát Prague. That’s why it’s one of the (7.  QUIET) ___quietest___ cities in the country. What’s the (8. BAD) ___worst_____ thing about it? It’s one of the (9.  EXPENSIVE) ___most expensive____ cities in the country.

Exercise 19. Choose the sentence which has the same meaning as the first one.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - B;

Exercise đôi mươi. Điền dạng đích của tính kể từ theo đòi những cấp cho bậc

1. My house is (big).......bigger......phàn nàn yours.

2. This flower is (beautiful).......more beautiful......phàn nàn that one.

3. This is the (interesting)......most interesting.......book I have ever read.

4. Non-smokers usually live (long)......longer.......phàn nàn smokers.

5. Which is the (dangerous).......most dangerous......animal in the world?

6. A holiday by the sea is (good)......better......phàn nàn a holiday in the mountains.

7. It is strange but often a coke is (expensive).....more expensive........phàn nàn a beer.

8. Who is the (rich)........richest.....woman on earth?

9. The weather this summer is even (bad)......worse.......phàn nàn last summer.

10. He was the (clever)…..cleverest........thief of all.

Bài 21. Rewrite these following sentence using the comparative or superlative sườn.

1. This building is the oldest in my village./ This building is older phàn nàn all other buildings in my village.

2. She is younger phàn nàn you/ You are older phàn nàn her.

3. You can't run rẩy faster phàn nàn u.

4. She is the most interesting person  that I’ve seen.

5. In a year, today is the coldest day.

6.  She is the most intelligent student in my class.

7. Diamonds is more expensive phàn nàn gold./ Gold is cheaper phàn nàn diamonds.

8. Hung is stronger phàn nàn Nam./ Nam is weaker phàn nàn Hung.

9. It was the worst mistake.

10. She is the most popular singer.

Bài 22. Complete the sentences, using the positive, comparative and superlative of the adjectives in brackets.

1. Dad's xế hộp is much ___faster___ phàn nàn mine. (fast)

2. I think scuba diving is ___more fascinating__ phàn nàn climbing. (fascinating)

3. His thirst grew ___bigger__ and __bigger___ . (big / big)

4. He thinks this test was ___more difficult__ phàn nàn the last one. (difficult)

Xem thêm: cách làm bò kho

5. She is the ___best__ tennis player of the world. (good)

Mời chúng ta chuyên chở toàn cỗ bài bác luyện và đáp án tại: Tổng ăn ý bài tập so sánh hơn và so sánh nhất với đáp án, Dường như, VnDoc.com cũng đăng lên thật nhiều tư liệu tiếp thu kiến thức không giống hùn học tập chất lượng môn giờ đồng hồ Anh rộng lớn như: Ngữ pháp giờ đồng hồ Anh, Luyện nghe giờ đồng hồ Anh, Luyện ghi chép giờ đồng hồ Anh....

Xem thêm: Bài luyện câu đối chiếu vô giờ đồng hồ Anh NEW